Aşure Nasıl Yapılır
Geleneksel Türk tatlısı olan aşure tarifi için en iyi ve kolay tarifler burada. Sağlıklı ve lezzetli aşureyi evinizde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Malzemeler:
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı aşurelik nohut
- 1 su bardağı aşurelik kuru fasulye
- 1 su bardağı aşurelik pirinç
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru incir
- 1 su bardağı kuru elma
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı gül suyu veya portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut suyu
Hazırlanışı:
1. Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin.
2. Ayrı bir tencerede aşurelik nohut, kuru fasulye ve pirnçi de yıkayıp suda bekletin.
3. Daha sonra tüm malzemeleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
4. Malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
5. Şeker ve tarçını ekleyip karıştırın.
6. Ateşten almadan önce gül suyu veya portakal suyunu ve haşlanmış nohut suyunu ekleyin.
7. Aşureyı ılımaya bırakın ve servis yapmadan önce ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun!