Sebzeli Kuskus Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuskus
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1. Kuskusu geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağı ile kapatarak demlenmeye bırakın.
2. Soğanı doğrayın. Havucu, kabak ve biberi küçük küpler halinde doğrayın.
3. Bir tavaya tereyağını alın ve eriterek doğranmış sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
4. Sebzeler piştikten sonra salçayı ekleyip karıştırın.
5. Kuskusu çatal yardımıyla karıştırarak tanelerini açın.
6. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın.
7. Kuskusun üzerine zeytinyağını dökün ve karıştırın.
8. Son olarak sebzeleri kuskusun üzerine ekleyerek karıştırın ve servis yapın.
Bu hazırladığınız pratik Sebzeli Kuskus tarifi, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak! Daha Fazla Pratik Tarifler için mutlaka sitemizi inceleyin.
